• Home
  • >
  • BMS general model

A BMS for an Electric Bicycle battery pack

BMS general model

BMS general model | Engineering Spirit BV

Bij Engineering Spirit BV zijn we trots op onze innovatieve BMS-systemen specifiek ontwikkeld voor accu- en fietsfabrikanten. Ons smart E-bike BMS evaluatiebord is hier een perfect voorbeeld van. Dit BMS-systeem is speciaal ontworpen voor e-bikes en is uitgerust met een aantal unieke functies die de e-bike een stuk veiliger en duurzamer maken.

Een van de belangrijkste functies van ons BMS-systeem is het levensduurverlengingsmechanisme. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van uw e-bike batterij aanzienlijk wordt verlengd, waardoor uw klanten langer plezier van hun e-bike hebben en u een langere garantietijd kunt bieden.

Daarnaast beschikt ons BMS-systeem over een CANbus- en SMbus-interfaces. Hiermee kunt u eenvoudig verbinding maken met uw e-bike en de status van de batterij in real-time volgen.

De unieke firmware zorgt voor een nauwkeurige bepaling van de SoC (State-of-Charge) zodat u goed kunt voorspellen wanneer de accu weer opgeladen moet worden.

Het BMS-systeem is ook uitgerust met een uitlezing van de gebeurtenisgeschiedenis. Zo kunt u eenvoudig zien wanneer er problemen zijn geweest met de batterij en kunt u deze snel oplossen. Dit maakt het afhandelen van garantieclaims een stuk eenvoudiger en bespaart u op onnodige gratis vervangingen.

Als specialist in BMS systemen leveren we oplossingen voor accu- en fietsfabrikanten. Kies voor Engineering Spirit BV en ervaar zelf de voordelen van onze innovatieve BMS-systemen.

Alle het benodigde gereedschappen om het BMS te configureren én na productie testen zijn beschikbaar. Het is zelfs mogelijk een test te doen op een reeds gesloten pack.

Lees ook over de Lithium Battery Management Systeem voor uw apparaat.