• Home
  • >
  • Printplaat ontwikkelen

Printplaat ontwikkelen voor een besturing. Welke voordelen heeft dit?

Printplaat ontwikkelen als geen standaard print past


Een printplaat met alle elektronica bij elkaar

Bij een printplaat ontwikkeling gaat het om kosten vermindering of ruimtebesparing. De printplaat wordt in beide gevallen ontwikkeld zodat het optimaal aansluit bij de toepassing.
Zo’n printplaat kan bedoelt zijn om uw apparaat te besturen, of voor een meetinstrument.

Communicatie met externe apparatuur of de Cloud is een veel gebruikte mogelijkheid.

Voordelen van een printplaat ontwikkeling

Omdat een eigen printplaat alleen de benodigde elektronica aan boord heeft, is de prijs lager dan een standaard PLC en wordt bespaart op montage kosten.

Een standaard PLC heeft diverse voorzieningen om ervoor te zorgen dat de PLC universeel is voor alle toepassingen, terwijl maar een deel van die voorzieningen zullen voor uw toepassing nodig zijn.

Een eigen Printplaat biedt ook de mogelijkheid speciale functie te integreren, zodat geen extra conversie modules nodig zijn. Dat bespaart materiaal, ruimte en montagekosten.

Stappen naar een eigen printplaat

Voordat u besluit tot een eigen printplaat te ontwikkelen is het belangrijk de essentiële functies en wensen op papier te zetten.
Daarmee maken wij een ‘globaal’ ontwerp dat we gebruiken om een calculatie te maken.
Dan weet u de eenmalige investering en de productie prijs.

Zelf programmeren in PLC taal

Makkelijk in gebruik

Voor veel besturingssystemen is het ideaal om deze als PLC te programmeren. Daarvoor hebben wij een software ontwikkelomgeving waarmee u de standaaard PLC-taal (IEC 61131-3) op uw eigen printplaat kunt gebruiken. Dan kunt u op grafische wijze programmeren en zo een overzichtelijk programma maken. Compleet met Function block diagram (FBD) en Sequential Function Chart (SFC).
Ook wanneer wij het programma voor u schrijven, kunt u er indien gewenst zelf makkelijk mee verder. Bovendien wordt PLC-programmeertaal op vele technische opleidingen onderwezen, waardoor PLC-programmeurs beter beschikbaar zijn dan anderen. Zo wordt uw besturingselektronica iets dat kosten bespaart en terwijl u flexibiliteit behoudt.


Klik op de links om Meer te weten te komen over Embedded Elektronica of Hoe een PLC besturing goedkoper te maken.


Wilt u weten of een printplaat ontwikkeling iets voor ú is?
Met een kort telefoongesprek weet u het al.