• Home
  • >
  • PCB ontwikkelen

PCB ontwikkelen voor een besturing

PCB ontwikkelen als geen standaard print past


Een printplaat met alle elektronica bij elkaar

Bij een PCB ontwikkeling is het doel óf kosten vermindering, óf ruimtebesparing. In beide gevallen wordt de PCB ontwikkeld zodat het optimaal aansluit bij de toepassing.
Zo’n PCB kan een besturing zijn voor uw apparaat, of voor een meetinstrument.

Communicatie met externe apparatuur of de Cloud is een veel gebruikte mogelijkheid.

Voordelen van een PCB ontwikkeling

Het voordeel van een eigen PCB is vaak het gemak van montage en de lagere prijs, omdat de elektronica alleen de benodigde zaken aan boord heeft.
Standaard elektronica (bv een standaard PLC) heeft vele voorzieningen om ervoor te zorgen dat de PLC universeel is voor allerlei toepassingen. Maar slecht een deel van die voorzieningen zullen voor uw toepassing nodig zijn.

Een eigen PCB biedt ook de mogelijkheid speciale functie te integreren, zodat geen extra conversie modules nodig zijn. Dat bespaart materiaal, ruimte en montagekosten.

Stappen naar een eigen PCB

Voordat u besluit tot een eigen PCB te ontwikkelen is het belangrijk de essentiële functies en wensen op papier te zetten.
Daarmee kunnen wij aan de slag en een ‘globaal’ ontwerp maken. Dat globale ontwerp wordt vervolgens gebruikt om een calculatie te maken.
De calculatie bevat de eenmalige investering en de productie prijs.

Zelf programmeren in PLC taal

Makkelijk in gebruik

Voor veel besturingssystemen is het ideaal om deze als PLC te programmeren. Daarvoor hebben wij een software ontwikkelomgeving waarmee u de standaaard PLC-taal (IEC 61131-3) op uw eigen PCB kunt gebruiken. Dan kunt u op grafische wijze programmeren en zo een overzichtelijk programma maken. Compleet met Function block diagram (FBD) en Sequential Function Chart (SFC).
Ook wanneer wij het programma voor u schrijven, kunt u er indien gewenst zelf makkelijk mee verder. Bovendien wordt PLC-programmeertaal op vele technische opleidingen onderwezen, waardoor PLC-programmeurs beter beschikbaar zijn dan anderen. Zo wordt uw besturingselektronica iets dat kosten bespaart en terwijl u flexibiliteit behoudt.


Klik op de links om Meer te weten te komen over Embedded Elektronica of Hoe een PLC besturing goedkoper te maken.


Wilt u weten of een PCB ontwikkeling iets voor ú is?
Met een kort telefoongesprek weet u het al.