Nieuws bij Engineering Spirit

Engineering Spirit bij RTL7 op TV

Kennis op je vakgebied is absoluut nodig

Elektronica ontwikkelingmei 2016

In de industrie wordt vaak gedacht dat een eigen elektronica afdeling goedkoper is dan uitbesteden. Dat is echter meestal niet zo.
Wanneer 1 keer per 4 à 5 jaar een ontwikkeling wordt gedaan, moet de afdeling doorbetaald worden en zal dan reparatie en onderhoud verzorgen. Dit met als gevolg dat ze daarna 4 tot 5  jaar achterlopen in kennis.
Dat moet dan weer ingehaald worden of er komt een minder goed product. Sander Kool van Engineering Spirit B.V. zal in het TV programma Doe Maar Duurzaam! meer informatie geven over productontwikkeling en de uitbesteding hiervan.

Op TV in Doe Maar Duurzaam! bij RTL 7
Alles over productontwikkeling en uitbesteding hiervan is zondag 29 mei (2016) te zien in de uitzending ‘Innovatie’ van Doe Maar Duurzaam! Dit is een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.
De herhaling was te zien op 4 juni 2016.

RTL7 Doe maar Duurzaam: presentatie van Engineering Spirit

De gehele uitzending is terug te zien op “Gemeist bij RTL7.nl“.


Sponsoring van de Delft Hyperloop

Delft Hyperloopjuni 2016

Het Delft Hyperloop team is een studenten team dat meedoet aan de ontwerpwedstrijd voor het creeëren van een supersnel transportmiddel in een vacuüm buis. Het voertuig beweegt met ca. 1000km/u zodat de afstand Amsterdam Parijs in ca 30min wordt overbrugd.
Engineering Spirit sponsert het Batterij Management Systeem (BMS). Dit BMS is voor de E-bike markt is ontwikkeld, maar sluit mooi aan bij de eisen die voor de Hyperloop gesteld worden.

Bij de Delft Hyperloop heeft Olivier Witteman hiermee een aantal mooie en robuste packs gebouwd, die voor de verlichting tijdens de rit en voor het nood systeem zorg dragen.