Internet Of Things

image

Wanneer Machines, apparaten en producten met elkaar en met mensen communiceren valt dit onder Internet of Things. Dit levert een schat aan informatie en nieuwe mogelijkheden op die veel kansen bieden.
Hierbij kan gedacht aan gegevens met betrekking tot:

  • Inzage en hulp op afstand
  • Slijtage
  • Onderhoud
  • Grenswaarde bewakingen

Projecten die zijn uitgevoerd voor toepassing als Internet Of Things. Veelal met communicatie via de ‘Cloud’.

Remote toegang op besturing

De communicatie module is een onderdeel van een systeem dat het mogelijk maakt om systemen op afstand te bedienen en uit te lezen.

Draadloze modem en sensors / 6LoWPAN

Een familie draadloze modem en sensors op basis van het Ethernet IPV6 protocol met 2-weg communicatie (6LoWPAN). De uitvoering als modem werkt met een AT commando set en is daardoor zeer eenvouding in gebruik. Een software platform is beschikbaar voor het verwerken van de data. Dit geheel is onderdeel van het "Internet of Things" platform.

Axtrel – Data collection platform

Waar data wordt gegenereerd en verzonden, moet deze verzameld worden voor analyse en presentatie. Het Axtrel data collection platform voor 'Internet of things' is een software architectuur die specifiek geoptimaliseerd is voor dit doel. Een grote diversiteit aan gegevens kunnen binnen dit systeem op gelijksoortige wijze behandeld worden. Geen uitzonderingen, dus eenvoudig te implementeren. En het mooiste is.., alles is gebaseerd op de bekende standaard TCP/IP. Een programmeur kan er zo mee aan de slag.