Internet of Things – Communicatie

image

Communicatie is inmiddels bij nagenoeg elk apparaat gewenst. Het kan bedraad, of draadloos zijn.
Het Axtrel platform voor data-collectie zorgt voor een robuuste ondersteuning en maakt de implementatie eenvoudig.

Draadloze oplossingen zijn vooral te vinden waar een netwerk niet voorhanden is, of onpraktisch is. Ze kunnen gebruikt worden voor het uitlezen van sensoren voor het op afstand bewaken van biometrische functies, machines of ruimtes, maar ook voor het verzamelen van meetgegevens over langere perioden.

Er zijn diverse bekende methoden:

  • WiFi
  • GSM/2G/3G/4G
  • Bluetooth
  • Zigbee
  • 6LoWPAN
  • LoRa

De laatste 3 zijn ook geschikt voor low-power toepassingen, waarbij een batterij de energie voor de sensor en het draadloos netwerk moet leveren.

Engineering Spirit bouwt toepassingen voor deze technologieën voor diverse klanten.

Voorbeelden van projecten met deze technologie:

Remote toegang op besturing

De communicatie module is een onderdeel van een systeem dat het mogelijk maakt om systemen op afstand te bedienen en uit te lezen.

Draadloze modem en sensors / 6LoWPAN

Een familie draadloze modem en sensors op basis van het Ethernet IPV6 protocol met 2-weg communicatie (6LoWPAN). De uitvoering als modem werkt met een AT commando set en is daardoor zeer eenvouding in gebruik. Een software platform is beschikbaar voor het verwerken van de data. Dit geheel is onderdeel van het "Internet of Things" platform.

Axtrel – Data collection platform

Waar data wordt gegenereerd en verzonden, moet deze verzameld worden voor analyse en presentatie. Het Axtrel data collection platform voor 'Internet of things' is een software architectuur die specifiek geoptimaliseerd is voor dit doel. Een grote diversiteit aan gegevens kunnen binnen dit systeem op gelijksoortige wijze behandeld worden. Geen uitzonderingen, dus eenvoudig te implementeren. En het mooiste is.., alles is gebaseerd op de bekende standaard TCP/IP. Een programmeur kan er zo mee aan de slag.