Embedded System

image

Een embedded system is elektronica met een microcontroller die met programmatuur zijn taken verricht. Van buitenaf is het soms niet te zien dat er inwendig van een processor gebruik gemaakt wordt. Er kunnen ook veel grotere systemen zijn die voorzien zijn van embedded software, zoals een navigatie systeem of een machinebesturing.

In veel gevallen is de toegepaste computer opgebouwd rond een microprocessor waarin de programmatuur (software) is opgeslagen.
De programmatuur zal vaak in de taal C of C++ geschreven zijn.

Voorbeelden van projecten met deze technologie:

True 1Gb Ethernet module

De hardwarematige Gigabit data module is ontworpen voor toepassingen die zeer hoge doorvoer over Ethernet vereisen.

Portable ECG/Holter recorder

Cardiologen maken al jaren dankbaar gebruik van draagbare Holter / ECG (Electro Cardio Graph) recorders, met name voor patiënten met een onregelmatige hartslag.

PLC op maat gemaakt

Het gebruik van een PLC is voor veel installaties een gunstige oplossing. Soms zijn bijzondere sensoren nodig, waarvoor aparte elektronica gemaakt moet worden. Wanneer de productieaantallen wat hoger worden, kan deze elektronica in de PLC gebouwd worden.

Remote toegang op besturing

De communicatie module is een onderdeel van een systeem dat het mogelijk maakt om systemen op afstand te bedienen en uit te lezen.

 

Fabrikaten van embedded controlers die we gebruiken: