• Home
  • >
  • Maatwerk PLC, het beste van 2 werelden

Bespaar op elektronica met een op maat gemaakte printplaat

Maatwerk PLC, het beste van 2 werelden


Omdat PLC’s voor seriematige producties (te) duur zijn, ontwikkelen wij voor die toepassingen op maat gemaakte elektronica als embedded PLC. Deze elektronica kan op dezelfde manier en met dezelfde talen geprogrammeerd worden als andere PLCs.

Daarom het beste van 2 werelden!

Business-case
Bij aantallen van 50 stuks per jaar verdient u de eenmalige kosten in ca. 2 jaar terug.
Bij aantallen van 100 stuks per jaar al binnen ca. 1 jaar terug.

Bespaar op elektronica met een op maat gemaakte printplaat

Als machine besturingssysteem wordt vaak een PLC gebruikt. De nadelen zijn de hoge kosten, de overvloedige interne bekabeling en de inbouwruimte. Het samenvoegen van alle besturingselektronica op één printplaat heeft enorme voordelen. Het vermindert zowel de interne bekabeling en montage tijd, de ruimtebehoefte en het vereenvoudigt de inkoop. Bovendien is de elektronica al volledig getest.
Een grote besparing op de kosten!

Bespaar op uw programma

Waarschijnlijk is uw huidige oplossing (of prototype) opgebouwd met een standaard PLC en dus geprogrammeerd in PLC taal. In tegenstelling tot andere op maat gemaakte besturingselektronica die in C/C++ geprogrammeerd wordt, kan onze elektronica wél met PLC-taal overweg. Dit betekent dat uw huidige programma overgenomen kan worden, wat kosten bespaart en de kans op kinderziektes verkleint.

Dezelfde mogelijkheden als een embedded besturing

De verwerking van gegevens van de in- en uitgangen wordt door ons geoptimaliseerd voor uw apparaat. Met een standaard PLC kan dat niet op die manier.
We gebruiken dan de snelle analoge in- en uitgangen, wat vooral in compacte besturingen een groot voordeel is.
Signaal berekeningen zoals RMS, fase, reëel- en blindvermogen en zekering karakteristieken kunnen door de controller zelf berekend worden, en dat spaart (dure) externe komponenten uit.

Toekomstbestendig

U gaat uw apparaat waarschijnlijk vele jaren gebruiken en wellicht wilt u in de toekomst verbeteringen of aanpassingen aanbrengen. Met onze op maat gemaakte programmatuur kunt u zelf wijzigingen aanbrengen zonder dat er communicatietijd verloren gaat aan toeleveranciers of externe programmeurs. Aanpassingen doen wordt een kwestie van uren in plaats van weken. Bovendien wordt PLC-programmeertaal op vele technische opleidingen onderwezen, waardoor PLC-programmeurs beter beschikbaar zijn dan C/C++ programmeurs.

Voor het maken van een ‘custom PLC’ is een elektronica ontwikkeling nodig. Dat levert dan de printplaat die in een behuizing, of direct in het apparaat kan worden geplaatst. Dit is een investering die door de kostenbesparing in de productieprijs wordt terugverdient.
Het is belangrijk die rekensom met de geschatte productieaantallen te maken. Een terugverdien tijd wordt meestal tussen de 2 en 4 jaar gekozen, waarbij het product meestal tussen de 8 en 15 jaar geproduceerd kan worden.

Rond die tijd is een redesign vaak wenselijk of nodig omdat komponenten ‘obsolete’ raken of nieuwe functies wensen zijn.


Actie
Neem nú contact op om te besparen met een op maat gemaakte PLC.

Met één telefoontje weet u het al.