• Home
  • >
  • Hoe maak ik een PLC besturing goedkoper

Goedkope PLC door het op maat te maken en zoveel mogelijk op één print te integreren

Goedkope PLC door het op maat te maken


Productieaantallen

Wanneer het aantal apparaten dat u maakt hoger is dan zo'n 100 per jaar, is de kostprijs van een embedded besturing (een custom-PLC) veel gunstiger dan van een standaard PLC.

Een goedkope PLC wordt gemaakt door alleen de gebruikte besturingselektronica op de printplaat te plaatsen. Dat wordt zó gemaakt, dat uitbreidingsmodules nog steeds aangesloten kunnen worden. Dat is handig wanneer u later, een paar extra in- of uitgangen nodig heeft.

Uw eigen PLC

Bij apparaten zoals HVAC, winkel apparatuur, productiemachines, testapparatuur en snoep- of drankautomaten is het productieaantal bijna altijd groot genoeg om specifieke besturingselektronica te (laten) maken. Vooral specifieke sensor elektronica wordt dan direct in de embedded PLC opgenomen, waardoor sensoren gebruikt kunnen worden die vele malen goedkoper zijn.

Onze unieke ontwikkelomgeving is compatible met de PLC standaard IEC61131-3 zoals gebruikt bij de Siemens Simatic, Schneider Modicon, Mitsubishi Melsec, Allen Bradley, Omron etc.
Het programmeren hiervan is in vele beroepsopleidingen opgenomen, waardoor programmeurs makkelijker te vinden zijn dan voor de talen C en C++.

Het maken van een ‘custom PLC’ gaat middels een elektronica ontwikkeling. Dat levert dan de printplaat die in een behuizing, of direct in het apparaat kan worden geplaatst.


Wilt u weten hoe ú op uw besturing kunt besparen?
Met een kort telefoongesprek weet u het al.