• Home
  • >
  • Machinebesturing met embedded elektronica

Machinebesturing met embedded elektronica. Goedkoper en handiger. Te programmeren in standaard PLC taal

Machinebesturing voor apparaten en machines


Elektronica op een printplaat

Bij apparaten zoals HVAC, winkel apparatuur, snoep- of drankautomaten wordt de besturing door middel van embedded elektronica gerealiseerd.

Omdat het aantal gemaakte apparaten hoger dan ca. 100 per jaar is, is de kostprijs van een embedded machinebesturing veel gunstiger dan bij een standaard PLC.

De reden hiervan is dat veel externe onderdelen en bedrading op de printplaat kunnen worden ondergebracht.

Integratie

Het is qua prijs, gunstig om Voedingen, Relais, transmittor modules en modems voor b.v. GSM/LTE op de print te plaatsen.
Soms zijn bijzondere sensoren nodig, waarvoor aparte elektronica gemaakt moet worden.
Dat geldt ook voor actuatoren zoals ventilatoren of servo motoren waarbij een servo sturing of Frekwentieomvormer nodig is.

Voordeel

Door middel van elektronica ontwikkeling wordt de besturingselektronica geheel op één printplaat ondergebracht, waardoor een enorme besparing wordt behaald. Immers bedrading en externe delen vervallen, en er hoeft slecht één onderdeel besteld te worden.

Makkelijk

Voor veel besturingssystemen is het mogelijk deze als PLC te programmeren. Daarvoor hebben wij een software ontwikkelomgeving waarmee u PLC-taal (IEC 61131-3) kunt gebruiken. Dan kunt u op grapfische wijze, o.a. via Function block diagram (FBD) en Sequential Function Chart (SFC), een overzichtelijk programma maken.
Ook wanneer wij het programma voor u schrijven, kunt u er indien gewenst zelf makkelijk mee verder. Bovendien wordt PLC-programmeertaal op vele technische opleidingen onderwezen, waardoor PLC-programmeurs beter beschikbaar zijn dan anderen. Zo wordt uw besturingselektronica iets dat kosten bespaart en terwijl u flexibiliteit behoudt.


Klik op de links om Meer te weten te komen over Embedded Elektronica of Hoe een PLC besturing goedkoper te maken.


Wilt u weten hoe ú op uw besturing kunt besparen?
Met een kort telefoongesprek weet u het al.